Zašto kupiti 100 % djeci
prilagođene FabBRIX drvene igračke?

Uvjereni smo da i vi pokušavate odabrati samo najbolje igračke za svoje dijete. Zato pritom zasigurno pazite i na sigurnost. Izvrsna igračka ne zadovoljava samo djetetovu potrebu za razvijanjem motoričkih sposobnosti, kreativnosti, mašte, suradnje, već i potrebu za sigurnom igrom. Kupnjom drvenih igračaka FabBRIX možete zaboraviti na mnoge opasnosti koje vrebaju na vaše dijete jer su drvene kocke FabBRIX 100 % prilagođene djeci. Zašto?

Drvene igračke FabBRIX u skladu su sa strogim europskim sigurnosnim zahtjevima

Kad je u pitanju sigurnost, Europska unija ima stroža pravila prodaje igračaka u odnosu na druge dijelove svijeta (npr. Kina, SAD). Drvene igračke – kao i sve ostale – moraju prije prodaje u EU proći test o sukladnosti propisan Direktivom o sigurnosti igračaka  koji spada među najzahtjevnije testove. Oznaka CE pokazuje da su igračke prošle test. Naravno, drvene igračke FabBRIX imaju ovu oznaku.

Stoga je, zbog strožih sigurnosnih standarda, sigurnije kupovati igračke za vaše mališane unutar EU-a.

A otkrit ćemo vam još nešto. Dobro je provjeriti imaju li oznaku CE i igračke koje je dijete dobilo u nagradnoj igri ili na sajmu. U principu, ove igračke moraju biti u skladu sa zakonom, ali ipak… Radi se o sigurnosti vašeg djeteta.

Drvene igračke FabBRIX izrađene su od punog drveta

Unatoč strogim europskim propisima o igračkama, s prodajnih polica svake se godine povuče priličan broj serija igračaka, bilo da su u pitanju drvene, plastične ili igračke od drugih materijala. Najčešći je razlog povlačenja opasnost od gušenja ili sadržaj opasnih tvari. Roditelji mogu izbjeći ove neugodnosti redovitim praćenjem obavijesti o povlačenju igračaka s prodajnih polica ili da već na početku odaberu igračke primjerene djetetovoj dobi i izrađene isključivo od prirodnih materijala. Dobar primjer takvih igračaka predstavljaju drvene igračke FabBRIX jer su izrađene od punog drveta bukve s certifikatom FSC.

Zašto je sigurnije odabrati drvene igračke od punog drveta, nego drvene igračke od lijepljenog drveta, drvene mase ili drugih materijala?

Zakaj kupiti kocke
Zakaj lesene kocke?

Drvene igračke od punog drveta su izdržljivije

Na primjer, drvene igračke manje su lomljive od plastičnih igračaka. A to znači da postoji manja opasnost od posjekotina. I sami znate da slomljena plastika može biti opasno oštra na mjestu loma.

Drvene igračke od punog drveta ne sadrže opasne tvari

Drvene igračke od punog drveta ne sadrže opasne tvari za djecu. Mnoge serije plastičnih igračaka često se povlače iz prodaje zbog opasnih ftalata, šesterovalentnog kroma, kadmija, olova i drugih opasnih tvari. Na primjer, ftalati DEHP, DBP i BBP, koji plastiku čine mekšom, dokazano su štetni za reproduktivni sustav i bubrege djeteta, a istovremeno su i kancerogeni. Potonje se odnosi i na šesterovalentni krom (krom VI) i kadmij. Olovo, koje plastiku čini trajnijom, povezano je s tegobama živčanog sustava, sluha, smanjenjem inteligencije i mnogim drugim problemima.

Drvene igračke od punog drveta također su sigurnije od drvenih igračaka od lijepljenog drveta ili drvene mase, jer ne sadrže ljepila ili veziva. Formaldehid, koji je samo jedan od problematičnih sastojaka veziva i ljepila, iritira dišni sustav, izaziva glavobolju, osipe, umor, krvarenje iz nosa i još mnogo toga, a čak je i kancerogen.

Drvene igračke od punog drveta ne sadrže druge opasne sastavne dijelove

Drvene igračke od punog drveta obično nemaju ugrađenu elektroniku, stoga preglasna buka, laserska svjetla ili baterije neće uzrokovati probleme vašoj djeci.

Drvene igračke od punog drveta ne vole mikrobe

Drvo ima prirodna antimikrobna svojstva, što kod plastike nije slučaj. To znači da čak i kada dijete prenese bakterije i viruse na drvene igračke, ti mikrobi neće preživjeti na drvetu. Prehlade i druge infekcije teže se šire s djeteta na dijete putem drvenih igračaka u odnosu na plastične. Iako se plastične igračke mogu oprati, s vremenom na njihovim površinama nastaju sitne ogrebotine iz kojih više ne možemo isprati mikrobe.

Drvene igračke FabBRIX sigurna su igra za djecu od 5. godine nadalje

Toplo vam preporučujemo da se pridržavate upozorenja o dobi prilikom odabira bilo koje igračke. Upozorenja se određuju s obzirom na razvojni stupanj djeteta.  Na primjer, djeca do svoje treće godine još uvijek vole provjeravati svijet oko sebe unošenjem predmeta u usta. Stoga za njih nisu sigurne igre s malim predmetima od kojih bi se mogli ugušiti. Kupnjom drvenih igračaka FabBRIX samo za djecu stariju od 5 godina zasigurno ćete se pobrinuti da igranje s njima bude ne samo beskrajno zabavno, već i 100 % sigurno.

Možete birati među različitim paketima drvenih kocaka FabBRIX .

Internetska stranica za djelovanje koristi kolačiće. Osim kolačića, koji osiguravaju funkcionalnost internetske strani, koristimo i kolačiće za potrebe internetske analitike. više informacija

Internetska stranica za djelovanje koristi kolačiće. Osim kolačića, koji osiguravaju funkcionalnost internetske strani, koristimo i kolačiće za potrebe internetske analitike.

Zatvori