Zašto su drvene igračke FabBRIX 100 % ekološki prihvatljive?

Jeste li znali da se više od 40 % igračaka razbije i završi u smeću u roku od samo 3 mjeseca nakon božićnih blagdana? Ako ste i vi jedan od onih roditelja kojima nije svejedno hoće li se naš planet ugušiti u plastičnom otpadu te u tom duhu odgajate i svoje mališane, zasigurno će vas oduševiti drvene kocke FabBRIX. Drvene igračke FabBRIX nisu samo zabavna i kreativna igra za djecu stariju od 5 godina, već su i 100 % ekološki prihvatljive. Zašto?

Drvene igračke FabBRIX su 100 % biorazgradive

100 % biorazgradive? Nisu li sve drvene igračke takve, pitate se? Nisu. Da objasnimo. Biorazgradivi su samo prirodni materijali koji se u prirodnom okolišu, putem mikroorganizama, razgrađuju u ugljični dioksid, vodu i organske tvari, a nisu štetni za okoliš i život u njemu. Ako su drvene igračke napravljene od lijepljenog drveta ili drvene mase, pri čemu se mogu koristiti neprirodna toksična veziva i ljepila, one također mogu zagaditi okoliš tijekom razgradnje. Drvene igračke također mogu biti obojene neprirodnim lakovima ili bojama koje zagađuju okoliš. Stoga pazite! Nemojte se zadovoljiti kupnjom drvenih igračaka s natpisom „izrađeno od drveta“. Ako zaista želite kupiti 100 % ekološki prihvatljive drvene igračke, provjerite jesu li drvene igračke napravljene od punog drveta i jesu li ukrašene prirodnim zaštitnim premazom ili premazom boje. Budući da su drvene kocke FabBRIX izrađene od punog drveta bukve, bez umjetnih boja ili lakova, opravdano su 100 % biorazgradive i predstavljaju točno ono što tražite.

Drvene igračke FabBRIX ne iskorištavaju šume

Jeste li se ikad zapitali jesu li proizvodi od drva, bilo da su to stolice, posude ili drvene igračke, zaista ekološki ili ekološki prihvatljivi? Da bismo ih izradili ipak siječemo stabla i na taj način iskorištavamo naš planet. Ne, ne razmišljate pogrešno. Proizvodnja drvenih proizvoda, pa makar se radilo samo o drvenim igračkama, zaista može biti problematična. Osim ako se proizvođači ne pobrinu za to da je drvo certificirano. Što to znači? FSC certifikat dodjeljuje Forest Stewardship Council, međunarodna neprofitna organizacija, koja sve od 1993. godine potiče odgovorno, odnosno održivo gospodarenje šumama svijeta. Time ne doprinosi samo zaštiti biološke raznolikosti i ekosustava koji osiguravaju očuvanje šuma, već i zaštiti lokalnog stanovništva, smanjenju siromaštva u ruralnim područjima i ublažavanju nekih učinaka klimatskih promjena. Stoga FSC proizvodi predstavljaju više od brige za šume na našem planetu. Dakle, s ponosom objavljujemo da naše drvene igračke FabBRIX i njihova ambalaža imaju FSC certifikat! Stoga kupnja drvenih kocaka FabBRIX zasigurno neće doprinijeti nestanku šuma. Baš suprotno! Osim toga, podržat ćete i postojanje ekološki odgovornih tvrtki koje za svoje proizvode namjerno kupuju skuplje drvo s certifikatom FSC. Lijepo, zar ne?

Drvene igračke FabBRIX su izdržljive

Naravno, i drvene igračke se mogu slomiti, ali u pravilu su izdržljivije od plastičnih drvenih igračaka. Puno drvo otporno je na udarce i pritiske, stoga je manje lomljivo od plastike ili od lijepljenog drveta. To znači da drvene kocke FabBRIX nećete baciti u smeće nakon nekoliko mjeseci zbog lomova ili oštećenja. Ovo je dobra vijest i za sve one koji još imaju malu djecu. Kao što znate, djeca još uvijek uče što i kako, što znači da se često može dogoditi da kakav komad igračke dobije krila i poleti kroz dnevni boravak, i na kraju… jao… čvrsto pristane na podu.

Drvene igračke prelaze iz generacije u generaciju

Još jedna lijepa značajka simpatičnih drvenih igračaka, među koje bez sumnje spadaju i drvene igračke FabBRIX, jest ta da vole putovati iz generacije u generaciju. To znači da nam drvene igračke toliko prirastu srcu da ih ne možemo tek tako baciti kad djeca odrastu. Stoga, umjesto da završe u hrpama smeća, drvene igračke radije pažljivo pohranjujemo kako bi dočekale sljedećeg mališana u obitelji. Nema ništa bolje od veselih i nezaboravnih trenutaka kada brat ili sestra, tata ili mama ili čak djed ili baka mališanu poklone svoje najdraže drvene igračke iz djetinjstva. Uvjereni smo da će se to dogoditi i s drvenim kockama FabBRIX.

S drvenim igračkama FabBRIX u zelenu budućnost

A za kraj još jedan veliki DA za kupnju 100 % ekološki prihvatljivih drvenih igračaka FabBRIX. Uz zabavnu igru sastavljanja neograničenog broja zanimljivih drvenih oblika koje omogućuju različiti paketi drvenih kocaka FabBRIX, također ćete moći spontano razgovarati s djetetom o važnosti zaštite okoliša. Kao što znate, drvene igračke će, kad im dođe vrijeme, rado uzeti priroda koja će se njima čak i nahraniti. A što će se dogoditi s odbačenim plastičnim igračkama? Dijete će s vremenom zasigurno shvatiti da majka priroda može zbog njih dobiti probavne smetnje ili se čak i razboljeti, te će tu osviještenost uključiti i u svoj budući ekološki način života.

Božična darila

Internetska stranica za djelovanje koristi kolačiće. Osim kolačića, koji osiguravaju funkcionalnost internetske strani, koristimo i kolačiće za potrebe internetske analitike. više informacija

Internetska stranica za djelovanje koristi kolačiće. Osim kolačića, koji osiguravaju funkcionalnost internetske strani, koristimo i kolačiće za potrebe internetske analitike.

Zatvori